Bodó Előd Barna vagyok, Mezőpanitban születtem, idén augusztusban töltöm a 32-ik életévemet.

A mezőpaniti általános iskola után, középsikolai tanulmányaimat a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban végeztem. Két egyetemi szakon diplomáztam, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen informatikát illetve kommunikáció és közkapcsolatokat végeztem.

Informatikusként és újságíróként kiszélesítettem kapcsolatrendszeremet számos külföldi és belföldi kapcsolattal. Utazásaim során jó példákat kerestem, melyeket itthon mi is megvalósíthatunk.

Több vezetői, projektvezetői, pályázatírói, adminisztrációs és egyéb szakmai képzésen vettem részt, és mindmáig használom is az ott megszerzett tudást.

Civil tevékenységeim során számos kulturális, sport és szakmai rendezvényen voltam főszervező, szervező, előadó vagy moderátor. Mindig igyekeztem csapatban gondolkodni és dolgozni.

A magyar és román nyelv mellett jól beszélek angolul is. Ez nagyban segített akkor is, amikor Amerikában dolgoztam egyetemistaként, vagy amikor szakmai kapcsolatot kellett ápolni külföldi szervezetekkel, személyekkel.

Szeretem az asztalos szakmát, és néha művelem is. Édesapámtól nemcsak a technikai részét tanultam meg, hanem a kétkezi munka tiszteletét, és a minőségre való odafigyelést is.

A focit is szeretem, barátokkal heti rendszerességgel el is járunk sportolni. Vonzanak a hegyek, Erdély csodálatos tájain gyakran túrázom. A sport, a mozgás a testi fejlődésen túl alkalmas a személyiségünk fejlesztésére is. Magunkat és csapattársainkat is megismerhetjük a pályán. Jómagam irányítóként vagy csatárként tudok legtöbbet hozzátenni a csapatjátékhoz, de jó tűröképességem a nehéz hegyi terepeken is megmutatkozik.

Szeretem a zenét, egy amatőr keresztyén zenekarral több mint tíz éve örömzenélünk, én gitáron játszom és éneklek.

Fontos számomra a keresztyén hit, az Istennel való személyes kapcsolat. Emellett három szempontra összpontosítok: minőség, hatékonyság és fejlődés. A szakmai és a magánéletben is ezek segítettek sikerre.

Elhívást érzek arra, hogy Istentől kapott képességeimmel Mezőpanit községet szolgáljam.