Gyakran félünk a változástól, mert nem hiszünk a megújulásban rejlő lehetőségekben. Nehezen változtatunk, nehezen fogadunk el új dolgokat. Azonban néha nincs más megoldás: változtatni, újítani kell.

Ilyen helyzetben van most Mezőpanit község is: megújulásra van szüksége, mert egy helyben toporog.

Számos területen szükséges a megújulás, íme néhány:

  • Meg kell újulnunk gondolkodásban! – Szakítani kell a régi gondolkodással, a régiek marakodásával, a sértettek gyerekes viselkedésével. Új, fiatalos, pozitív, lényeglátó és megoldáskereső gondolkodásmódra van szükség, ahol nem a nagypolitika és a pártoskodás határozza meg hogy ki kivel van.
  • Meg kell újulnunk hozzáállásban! – Olyan gondolkodású emberekre van szükség, akik azt keresik, hogy hogyan oldjunk meg egy adott problémát, és képesek túllépni a körülményeken. Olyanokra, akik nem másokban keresik a hibát, és nem kifele mutogatnak, hanem megfogják a munka végét. Olyan új emberek kellenek, akik nem valami vagy valaki ellen dolgoznak, hanem valamiért, valakiért, vagyis a közösségért.
  • Új emberek kellenek! – Tettrekész, elszánt és jövőt építeni akaró emberek hozhatnak megújulást. Olyanok, akik számos szakmai területen bizonyítottak már, akik tanulni képesek, akik a 21-ik század technikai világában is jól eligazodnak. Olyanokra van szükség, akik nem a régi módszereket használják, akik nem ügyeskedéssel, marakodással, feljelentésekkel, fenyegetésekkel és zsarolással próbálnak elérni valamit, hanem elszántsággal, kitartó munkával, szakmai tudással és alázattal.

2016 a megújulás éve Mezőpanit község tanácsa számára is: egy nagy mértékben megújult, szakmailag sokszínű és erős, sok tettrekész fiatalt de tapasztalt képviselőt is tartalmazó helyi tanácsa lehet községünknek! A lakossági számadatokat figyelembe véve, mind az öt falunk arányosan képviselve van az RMDSZ tanácsosi listáján. De ami ennél is fontosabb: minden községbeli falustársunkért dolgozni fogunk, hovatartozásától függetlenül.

A megújulás lendületet hoz majd, így állítjuk fejlődési pályára Mezőpanit községet! Ehhez kérünk támogatást június 5-én.